Firmware update SAMSUNG GALAXY TREND S7560

Salutare prieteni,

revin cu un nou post de această dată pentru un alt tip de telefon şi anume Galaxy Trend S7560 (nu TREND LITE, nu TREND PLUS).

De curând, mai exact prin noiembrie a apărut un mic update de soft, care din câte am observat eu îmbunătăţeşte întru-câtva modul de funcţionare a telefonului; adică e mai smooth… altceva, descoperiţi voi.

Aşa că, iată de ce postez acest lucru:

1. Dacă aveţi telefoanele root-ate, atunci nu aţi primit notificările de update.

2. Dacă aveţi telefoanele ne-root-ate, posibil să nu fi primit notificări, deoarece vodafone-ul nu prea are timp de aşa ceva :).

3. Poate nu aţi căutat, aşa că vă anunţ eu 🙂

Am să vă arăt două metode: prin KIES sau manual

A. Metoda prin Samsung Kies

1. Downloadaţi Samsung Kies de  aici.

2. Instalaţi programul pe PC. Acesta va instala şi driverele pentru telefon.

3. Conectaţi telefonul, aşteptaţi confirmarea iar apoi veţi vedea o informaţie cu privire la numărul versiunii dvs.

Dacă vi se spune că sunteţi la zi cu sistemul, dar acesta nu este versiunea S7560XXBMK2, atunci va trebui să încercaţi să instalaţi manual versiunea de firmware, metodă pe care am să v-o explic mai jos.

Dacă în schimb primiţi mesajul cu un nou firmware disponibil, apăsaţi pe actualizare şi aşteptaţi finalizarea instalării (aproximativ 15 minute).

Apoi restart şi gata!!! Sunteţi updatat :)).

B. Metoda manuală

1. Downloadaţi de aici acest folder.

2. Extrageţi cele două fişiere undeva pe desktop sau unde doriţi.

3. Instalaţi Odin 3.09

4. Faceţi un backup la sistem folosindu-vă de programele găsite pe google play sau din altă parte. (opţional)

5. Închideţi telefonul pentru câteva secunde (până ce acesta vibrează).

6. Apăsând tastele Volume down + Home + Power intraţi în download mode. La avertizarea care apare pe ecranul telefonului, apăsaţi Volume up pentru a intra în modul Download.

7. Executaţi Odin.exe (run as admin pentru vista, 7, 8, 8.1)

8. Conectaţi telefonul de PC. Aşteptaţi mesajul Added!!! În stânga sus va apărea un mesaj cu ID-ul Portului COM (pe fond galben sau albastru) la mine a fost pe albastru. Dacă programul nu recunoaşte telefonul atunci va trebui să reinstalaţi driverele.

9. În Odin Asiguraţi-vă  că DOAR Auto Reboot şi F. Reset Time sunt marcate.

10. Click pe butonul AP din dreapta şi alegeţi fişierul al doilea, S7560XXBMK2_S7560OXXBMK1.TAR

11. După ce v-aţi asigurat că aţi făcut totul bine, apăsaţi pe butonul START şi aşteptaţi fără să întrerupeţi procesul prin scoaterea cablului, oprirea pc-ului sau al programului.

12. Dacă totul a decurs normal, telefonul se va restarta iar pe ecran va trebui să apară un mesaj de genul: optimizare OS xx din xx (unde xx numărul de aplicaţii).

13. Dacă însă telefonul intră în bootloop, atunci, va trebui să intraţi în modul recovery, cu secvenţa de taste Volume Up+HOME+POWER după ce aţi oprit telefonul  şi să faceţi wipe data şi wipe cache partition.

Sau puteţi face asta cu Android Debug Bridge (ADB) pe care îl puteţi descărca de aici. Extrageţi şi instalaţi programul, legaţi telefonul de PC iar după ce acesta este recunoscut, daţi click pe restart recovery mode şi urmaţi paşii de pe ecran. Telefonul va reporni în modul recovery iar cu tastele Volum Up şi Volume Down navigaţi şi executaţi cele descrise la pasul 13.

AVERTISMENT!!! Acest tutorial se referă exclusiv pentru modelul SAMSUNG GALAXY TREND sau S7560. Nu este recomandat pentru celelalte două sau mai multe tipuri de telefoane Galaxy Trend!!! 

Vă doresc o zi tare faină!!!

ALEX!!!

Advertisements

19 comments on “Firmware update SAMSUNG GALAXY TREND S7560

  • In principiu n-am observat o schimbare majora a stock-ului. E un pic mai rapid, dar cam atat. E tot versiune ICS 4.0.4. Dar putina rabdare, cat de curand o sa uploadez un jb kitkat 4.4.2 pe care l-am incercat personal dar are mici bug-uri. Dupa ce va fi complet functional am sa postez aici cu tot cu metoda de instalare.

   • Ok..am mai avut un galaxy mini inainte de asta aveam 4.2.2 pe el..cyanogenmod…era stabil….totusi pentru trend astept un update la 4.2 de la ei..nu bag inca custom rom pe el..

 1. Salut Fitz,
  dacă nu ești grăbit,am găsit un 4.4.2 kk, dar are cam 3 mici probleme:
  1. am încercat wi-fi și la mine nu a funcționat prima dată dar după un restart (reboot) totul a decurs normal.
  2. camera foto din spate e inutilizabilă. Imaginea rămâne răsturnată spre stânga indiferent de cum rotești telefonul
  3. de câte ori boot-ezi telefonul îți apare un mesaj cum că trebuie să rebootezi fiindcă a găsit un sim card nou. Dar asta nu e problemă, apeși tasta “înapoi” și dispare.

  Dacă te interesează totuși, spune-mi și uploadez undeva ca să-l poți încerca.

  O zi frumoasă!

  • L-am gasit si eu pe ala pe xda…parca e de la kyle…caut totusi o versiune stabila…ca pe astia de la samsung nu ii intereseaza..galaxy trend plus care e acelas cu trend..numai ca are procesor mai mare si mai multi rami a primit update la 4.2 …nu le pasa…astept o versiune..daca nu apare bag custom rom pe el..

 2. Eu îl am pe cel de la jonypx09. Trend plus e s7580 față de trend care s7560 sau Ace 2x, mi se pare că procesorul nu e la fel, ăsta e armv7 ăla nu știu exact de care e dar cred că nu sunt compatibile…

  • Pai procesorul difera..si trend plus are 768mb rami..in rest ecranul camera tot ..sunt la fel..ar fi putut sa scoata si pentru trend..ca nu sunt mari diferente la software…

 3. Chiar acu mă uit la setări despre telefon și observ că am mai mult spațiu disponibil pe cardul intern cu 4.4.2-ul ăsta, decât cu 4.0.4 din fabrică. Mă mai documentez să văd exact care sunt diferențele dintre cele două telefoane. Crezi că dacă erau identice, nu găseam până acu un 4.2 pentru trend-ul nostru? Dar se poate ca cei de la samsung să fi renunțat la el.

 4. Ei, multe au promis și ei, dar până la a le pune în practică e drum lung… nevastă-mea are u LG L5 care a apărut pe lista celor de la google cu un viitor update al sistemului la 4.3 (update-ul urma să aibă loc undeva la finele lui noiembrie 2013, începutul lui decembrie)… de atunci aștept!!! :))

  • Astia stiu doar sa promita….daca as gasi un custom rom google edition pentru asta al meu ar fi super..ca touchwiz-ul consuma mult…trebuie sa folosesc apex launcher sa mearga cat de cat bine…

 5. Ți-am zis,cu rom-ul ăsta mai am 645mb liber față de stock,unde aveam doar 450 aproximativ… Și chiar se miscă bine. Dar dacă găsești vreun rom mai bun, dă-mi și mie de știre.

   • La asta nici nu m-am uitat până acum. Dar dacă tot ai întrebat, am încercat să văd rezultatul este un NU mare! Am înțeles că trebuie să folosim un link2sd dar sincer nu mă încred în progrămelele astea fiindcă la ce am citit de pe xda și chiar alte site-uri, nu prea sunt de treabă. Am să încerc totuși să văd.

 6. sunt curios daca merge mai bine fata de stock ca asta e execrabil. La ce trebuie sa muti aplicatiile pe card? ai destula memorie interna zic eu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s