Vodafone 875 root, roms

Pentru început am să încerc să vă explic, pentru aceia care încă nu ştiu sau nu au habar, cum se poate root-a şi instala un custom rom pe un telefon Vodafone 875 (Alcatel T’pop) cum este vândut în România.

Deci:

Vodafone 875 nu poate fi root-at cu programele pe care poate le-aţi folosit până acuma (ex. Z4root sau altele mai cunoscute) el putând totuşi fi root-at cu SRSRoot pe care-l găsiţi pe www.srsroot.com. Descărcaţi programul, instalaţi-l, apoi conectaţi telefonul la PC şi urmăriţi mesajele. În momentul în care veţi fi anunţaţi, atingeţi ecranul telefonului şi apăsaţi pe numele care apare pe ecran, la mine a fost Boromir, apoi aşteptaţi până apare mesajul că root-area s-a efectuat cu succes.

Instalarea unui custom rom:

Pentru instalarea unui custom rom pe acest tip de telefon, aveţi nevoie de trei programe:

1. PDANetA4126

2. SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119

3. MT6577 USB VCOM drivers

Acestea pot fi găsite pe www.smartmini.wordpress.com la secţiunea de roms.

Instalarea propriu-zisă:

Pentru început instalaţi MT6577 USB VCOM drivers dând click pe executabil şi aşteptaţi mesajul de confirmare.

Apoi, instalaţi PDANetA4126 şi SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119.

După instalarea acestora, descărcaţi de pe smartmini.wordpress.com una dintre rom-urile care vă convin, eu spre exemplu am încercat Smartmini A4 şi SmartExperia A1.

ATENŢIE:

La toate aceste rom-uri există 2 arhive. Trebuiesc descărcate ambele.

Una se numeşte SmartMINI Kernel A2 sau A1 după caz. Fiecare rom are ataşat una din aceste arhive (A2 sau A1) TREBUIE DESCĂRCATE!!!!!!

Fişierul al doilea, rom-ul propriu-zis NU se dezarhivează ci se copiază exact aşa cum este undeva pe cardul de memorie.

Dezarhivaţi acest pachet undeva într-un folder pe desktop.

Apoi deschide-ţi Sp_Flashtool.

La secţiunea Load scatter, încărcaţi fişierul din folderul creat pe desktop cu denumirea “MT6575_Android_scatter_emmc”.

spflashtool_1

Apăsaţi Load scatter… ar trebui să vă apară aşa ceva:

Screen03

 

Bifaţi fişierele cu denumirea de boot.img şi recovery.img. ca în imagine. La location, alegeţi, din acelaşi folder creat de dvs. fisierele boot-A2.img şi recovery-A2.img.

Acum, opriţi telefonul, scoateţi bateria pentru câteva secunde, reintroduce-ţi-o, apăsaţi în SP_tool pe Download, conectaţi telefonul (OPRIT) la PC şi aşteptaţi până când vă apare mesajul OK.

Dacă totul a decurs bine, deconectaţi telefonul de la PC, şi reporniţil în modul recovery apăsând simultan pentru câteva secunde tastele Vol+ şi Power.

Din meniul principal, alegeţi Wipe reset factory, apoi în mount, format system.

După acestea, choose zip from Sdcard şi instalaţi rom-ul salvat anterior pe cardul dvs.

Aşteptaţi, iar după mesajul de confirmare, restartaţi telefonul şi aşteptaţi între 1 şi 5 minute până ce bootarea s-a efectuat.

ACESTA ESTE PRIMUL PAS!!!!!

Pentru instalarea CWM (clockworkmanager) indispensabil pentru a putea instala un custom rom, trebuiesc ÎNAINTE de a instala fişierele Kernel mai sus amintite, să flash-uiţi, două fişiere pe care le găsiţi tot pe http://www.smartmini.wordpress.com, una cu denumirea de Vodafone-875_130621__recovery_130709-170818.img şi cealaltă Vodafone-875_130621__boot_patched_130709-170818.img şi pe care le flash-uiţi exact aşa cum le-am descris mai sus. În denumirea fişierelor vedeţi recovery şi boot, pe care le introduce-ţi exact acolo unde trebuie!

NU RĂSPUND PENTRU EVENTUALELE DEFECŢUNI CARE POT SĂ APARĂ!!! ACESTE ROM-URI NU SUNT STOCK-URI ORIGINALE ŞI POT DUCE LA BRICK-UIREA TELEFONULUI. ÎNAINTE DE A ÎNCERCA ACESTE ROM-URI, FACEŢI UN BACKUP LA TOT CU SP-FLASH TOOL PENTRU A PUTEA REVENI LA SETĂRILE DIN FABRICĂ.

Mulţumiri lui Legolas95 şi celorlalţi pentru efortul depus!

Advertisements

22 comments on “Vodafone 875 root, roms

    • Root înseamnă drepturi de administrator. Dacă ai telefonul root-at poţi instala, dezinstala programe din sistem care în mod normal nu le poți face. Telefonul e deblocat din reţea… dacă e vodafone 875.

  1. Pai am un telefon vodafone 875 ..am facut root cu srs root….. Apoi am vrut sa schimb romul…am instalat cu flashtol un cwm dar nush daca am facut bine …si apoi am copiat arhiva cu rom pe card si am dat instal of sd card si apoi a facut ce a facut si mia dat eroare adica scria status 7 …am incercat o gramada de metode …a instalat ceva…acum e ecranu negru nu merge nicio aplicatie bara de meniu de sus nu e ..pe orice aplicatie dau nu merge…e doar meniu in care apar pictogramele aplicatiilor cand dau pe una scrie force stop nu e instalat nimic..practic ..ca sa instalat in 10 secunde si a dat eroarea aia..la rom..nush ce sa fac..asi vrea sa imi explici sa fac tot de la incelut daca poti…iti dau id meu de yahoo adaugama sa ma ajutite rog … alin.mihaiu@yahoo.com

  2. Si cred ca am facut unroot cu srsroot ca am crezut ca nu merge daca am root si acum nush ce sa mai fac…si e nou telu ..

  3. salut, am si eu o problema, am instalat tot, dar nu am semnal la cartela si nu imi da voie sa intru in mobile network

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s